Wat voor zanger ben jij?

1. Ben je een rock of metal zanger en heb je na een repetitie of optreden last van je strot?
Voor het zingen van rock en metal heb je veel kracht nodig. Veel mensen proberen die kracht uit hun strot te halen, terwijl het beter, en uiteindelijk makkelijker, is om het uit je ademhaling te halen. We besteden dan ook veel aandacht aan lage ademhaling en ademsteun.

2.Zing je in een koor, en wil je ook graag individuele aandacht voor jouw stem?
In een koor zingen is hartstikke leuk, maar de dirigent let op het geluid van het hele koor en niet speciaal op jou. Zangles kan je helpen jouw individuele geluid te ontwikkelen en je stem gezond te houden.

3. Zing je puur voor de hobby, maar wil je wel graag beter worden en nog meer leuke liedjes leren?
Gewoon lekker zingen, tijdens de afwas of onder de douch. Zelfs dat is leuker als je een beetje weet wat je doet. Na een tijdje zangles kan je dingen waarvan je het nooit gedacht had.

4. Ben je pop zanger, en wil je je bereik uitbreiden en je stem voller maken?
Pop vergt vaak veel van de stem, vooral veel verschillend geluid; van heel breekbaar tot super krachtig. Door een goede techniek kan je dat beter leren beheersen.

5. Ben je jazz zanger en wil je je timing verbeteren en je stem beschermen door een betere techniek?
Voor jazz is vooral timing erg belangrijk, daar kunnen we aan werken. Bovendien zoek je waarschijnlijk een diepe, warme klank die we door goede ademhaling en articulatie kunnen bereiken.

6. Ben je singer/songwriter en wil je goede stemtechniek leren, zonder je eigen geluid te verliezen?
Als singer/songwriter is je eigen geluid heel belangrijk. Maar dat wil niet zeggen dat je geen goede techniek kan hebben, het kan zelfs helpen dat geluid te versterken.

7. Ben je blues zanger en wil je er vol voor gaan, zonder je stem te beschadigen?
Blues zangers zingen vaak puur op emotie, waarbij de gezondheid van de stem nogal eens op het tweede plan staat. Vooral een goede ademhaling kan de stem beschermen.

8. Spreek je veel in het openbaar, en wil je je stem sterker maken?
Als je veel in het openbaar spreekt kan je ook veel hebben aan zingen; je ademhaling en articulatie verbeteren en je stem wordt krachtiger.

9. Weet je het nog niet? Komen we samen uit.
Of iets anders,of nog geen idee? Maar wel zin om lekker te gaan zingen? Nou dan gaan we toch kijken wat bij jou past.

 

Reacties zijn gesloten.